Compromís

Paisatges vius

ambiental

L’Associació Social i Territorial del Cabrerès (ASTC) a través de la CabrerèsBTT i la Cabrerès Marató de Muntanya (CMM), esdeveniments esportius de primera magnitud,  genera un benefici positiu sobre l’entorn que la gent del territori valora molt positivament. No obstant també suposen un impacte negatiu sobre l’entorn tal com el desgast del territori, la dispersió del bestiar, les molèsties a la fauna salvatge, etc.

Per contrarestar aquest impacte es va crear el Document de compromís per la conservació del Cabrerès que estipula entre d’altres que un percentatge de les inscripcions es destini a mesures per a la conservació del territori.

Des del 2014 la Associació Social i Territorial de Cabrerès manté un acord amb l’Associació Paisatges Vius que té com a objectiu fer compatible la conservació activa dels valors naturals del Collsacabra amb les activitats socioeconòmiques dels seus habitants.

Agermanament sense fronteres

social

Fruit d’un moviment social format per persones que comparteixen una visió de la cooperació al desenvolupament basada en l’intercanvi de valors, en les relacions d’amistat i en el respecte per la identitat de cada poble, neix Agermanament sense Fronteres

La idea sorgeix de la voluntat de buscar i fomentar les relacions entre els pobles, de manera harmònica i solidaria, perquè entre tots puguem aconseguir una situació de benestar amb les necessitats bàsiques satisfetes.

Una vida digna, participativa i sense imposicions ni colonialismes, amb possibilitats de desenvolupament personal i col·lectiu, sense cap mena de discriminacions.

Rebutga i denuncia les injustícies, la xenofòbia, l’opressió de tot tipus, l’espoli… i treballa per un canvi social, per contribuir a transformar la societat tot criticant i oposant-nos a l’actual sistema de relacions internacionals que, injustament, crea i perpetua la pobresa i genera creixents desequilibris socials i econòmics. Lluita per canviar-ho.

Enten que una forma d’agermanar-se amb els pobles del Sud és col·laborar i treballar conjuntament amb ells, contribuint al progrés i al desenvolupament humà integral de les persones individuals i col·lectives. Un desenvolupament entès en sentit ampli i no exclusivament en l’àmbit econòmic, de manera que permeti aconseguir una millor qualitat de vida per a aquells que més ho necessiten.

ELS OBJECTIUS COMUNS amb l’Associació Social i Territorial del Cabrerès (ASTC) són els següents: 

Recolzar i dur a terme accions de cooperació, a través de projectes i programes de desenvolupament sostenible.

Sensibilitzar i conscienciar la societat sobre els greus desequilibris Nord-Sud, de les seves causes i efectes i fomentar una opinió pública amb una actitud crítica i solidària davant la realitat de “l’altre món”.

Enfortir les relacions i la col·laboració amb els col·lectius d’immigrants especialment els originaris d’Àfrica i d’Amèrica llatina.

L’Associació Social i Territorial del Cabrerès mitjançant la CabrerèsBTT i la CabrerèsMM abraça nous horitzons on poder deixar el seu granet de sorra. La col·laboració amb Agermanament sense Fronteres és vehicula a través de l’Agermanament Roda de Ter-Bobog. Roda de Ter, un poble veí de l’Esquirol que coincideix entre d’altres amb aquest projecte universal.

Bicicletes sense fronteres

solidari

Des de l’ASTC volem que la CabrerèsBTT i la CabrerèsMM esdevinguin molt més que unes jornades d’esport, natura i companyia… i és per això que volem que també siguin uns esdeveniments solidaris.

La CabrerèsBTT continua col·laborant amb Bicicletes sense Fronteres, una entitat sense ànim de lucre fundada l’abril de 2012 amb seu a Masarac (Girona), centrada a millorar la qualitat de vida de les persones més desfavorides a través de les bicicletes.

Bicicletes sense Fronteres i els seus col·laboradors dediquen tots els esforços a millorar la qualitat de vida de les persones més desfavorides, a través d’accions diverses centrades en les bicicletes.

La iniciativa principal consisteix a recollir, reparar i pintar de groc bicicletes en desús i distribuir-les als col·lectius més necessitats.

Tanmateix, Bicicletes sense Fronteres diversifica les seves accions, perseguint sempre quatre grans objectius:

 • Dotar de bicicletes persones d’arreu del món, perquè puguin anar a l’escola i/o a treballar i millorar les seves expectatives.
 • Crear llocs de treball per als col·lectius en risc d’exclusió social que s’encarreguen de posar a punt les bicicletes recollides
 • Afavorir el medi ambient amb el reciclatge de bicicletes en desús
 • Fomentar la utilització d’un mitjà de transport sostenible, saludable i divertit.

Tots els fons per finançar les accions de l’entitat provenen d’actes solidaris, de col·laboracions amb empreses i particulars i amb aportacions de socis.

bicicletassinfronteras.org

ADFO

social

ADFO (Associació de Disminuits Físics Osona) és una entitat de caràcter social sense ànim de lucre i d’utilitat pública a la comarca d’Osona. Treballa per a la integració universal de les persones amb discapacitat física en els diferents àmbits socials: familiar i d’amistats, laboral, formació, oci i lleure, esport adaptat i cultura. A través del suport a les persones i a les famílies per millorar la qualitat de vida; de l’assessorament a ajuntaments, institucions i empreses per aconseguir una accessibilitat plena; i de la sensibilització i conscienciació de la població envers el món de les discapacitats físiques.

Aquesta entitat és la responsable de preparar les “Bye Bye Bag” dels participants que preparen amb professionalitat des de fa moltes edicions.

adfo.cat

Associació Irai

humà

L’Associació Irai vol contribuir a construir una societat inclusiva i alhora col·laborar i promoure projectes d’investigació per a la recerca i tractament de la deficiència d’AADC, ja que sense finançament privat no s’investigaria.

L’Associació recapta fons per destinar-los a aquestes tasques, mitjançant l’organització d’una sèrie d’actes lúdics, formatius, la venda de productes solidaris i la col·laboració de socis que vulguin contribuir perquè aquesta malaltia es continuï investigant.

Treballem amb la Clínica Uner d’Alacant amb qui estem desenvolupant programes per assolir una millora significativa en la qualitat de vida dels nens i nenes diagnosticats amb deficiència d’AADC i col·laborem amb la Fundació AADC Research Trust amb seu a Londres destinant els fons recaptats als projectes d’investigació que es porten a terme a través d’aquesta fundació. Tot això amb l’esperança que algun dia aquesta devastadora malaltia pugui tenir cura.

L’Associació Irai té la seva seu a l’Esquirol.

L’Associació Social i Territorial del Cabrerès creu, com l’Irai, que volar es possible.

associacioirai.org

 • Patrocinadors oficials

 • Patrocinadors

 • COMUNICAT OFICIAL

  DEGUT A LA BAIXA PARTICIPACIÓ D’ENGUANY, L’ORGANITZACIÓ HA PRES LA DECISIÓ D’ANUL·LAR L’EDICIÓ 2019 DE LA CABRERÈSMM.

  LAMENTEM LES MOLÈSTIES QUE AQUEST FET PUGUI OCASIONAR.

  MOLTES GRÀCIES PER LA CONFIANÇA!